Wie & Waar

 • Het ontstaan van de MiniMuzikantjes

  De MiniMuzikantjes zijn in 2012 ontstaan tijdens de Kindercoachopleiding bij BGL van Jennie de Weerd. Sinds 2016 zijn de MiniMuzikantjes daadwerkelijk aan de weg aan het timmeren. Naast de inzetbaarheid van de MiniMuzikantjes tijdens de ‘Lekker In Mijn Vel’ trainingen is Jennie de Weerd van mening dat elk kind een MiniMuzikant verdient en hoop ze dat de materialen voor alle kinderen beschikbaar zullen worden. 

 • Jennie de Weerd
  Pedagoog, kindercoach, trainer, zangeres

  Na 8 jaar gewerkt te hebben als gezinsvoogd bij een gezinsvoogdij instelling, oa. Bureau Jeugdzorg, besloot ik in januari 2017 de grote stap te wagen om voor mijzelf te beginnen onder de naam: Kindercentrum MiniMuzikantjes. Zodat ik met mijn positieve levenshouding en passie voor muziek, dans en kunst, kinderen kan helpen die net dat stukje extra nodig hebben. 
  Ik zie het als een persoonlijke missie om met mijn inlevende en positieve instelling verandering en ontwikkeling te bevorderen bij kinderen, door hen te laten vertrouwen op hun eigen talenten en kwaliteiten! Door dagelijkse gevoelens toe te laten en tevreden te zijn met zichzelf. Om ze hierdoor te laten stralen en ze lekker in hun vel zitten.

   

 • Kindertraining Nederland
  - Ik Zit Lekker In Mijn Vel -

  Sinds 2016 werken we hard aan de ‘Lekker In Mijn Vel’ methode en de trainingen. Hierdoor is Kindertraining Nederland ontstaan, omdat we alle trainingen landelijk aanbieden. Jennie de Weerd & Larissa Schaake trekken samen deze kar.

  Larissa Schaake
  Dans-, Muziek- en Theater docent

  Ik ben Larissa. Een trotse moeder van twee prachtige zoontjes van 2 en 4 jaar. Als geen ander weet ik dat opvoeden niet altijd vanzelf gaat en vraagt dit een hoop energie, creativiteit en inzet. Het gaat soms met vallen en opstaan, maar toch vind ik het één mooi groot avontuur. Al van kinds af aan ben ik graag creatief bezig. En heb ik een dansachtergrond. Omdat ik een brede interesse heb, heb ik verschillende studies gevolgd zoals de Pabo en SPH. In 2004 ben ik begonnen met stages en werken binnen de GGZ in verschillende functies en met verschillende doelgroepen. Naast deze baan heb ik met altijd veel plezier creatieve lessen gegeven aan kinderen en volwassen. In 2017 heb ik na jarenlange ervaring afscheid genomen van de GGZ en ben in januari 2018 met super veel energie en enthousiasme begonnen bij Kindertraining Nederland.
  Mijn missie is om het kind een veilige omgeving te bieden van waaruit het kind in een eigen tempo kan leren, groeien en ontwikkelen. Ik loop graag een stukje mee op zijn/ haar pad en steun uw kind zonder oordeel. Voel je welkom om contact met ons op te nemen. Wij geven jullie een plek waar ruimte is om nieuwe inzichten en ervaringen te laten stromen en doorgroeien

 • Het creatieve team

  De bedenker van de MiniMuzikantjes is Jennie de Weerd. In het jaar 2012 zijn alle karakters bedacht en getekend in haar notitieblok. Deze tekeningen zullen voor altijd bewaard blijven. Het digitaliseren van de aller eerste tekeningen van de MiniMuzikantjes is gedaan door Frido Nahon. Frido is de bedenker van hoe de huidige MiniMuzikantjes er uitzien. Hij is het brein van details zoals: de kuif van Fretje, de bloem bij Fien en het rokje van Belle. Iets wat fantastisch is bedacht!
  Het uitwerken van de huidige tekeningen en bedenker van Feetje Toon is illustrator Heleen Klopper. Zij is ook de tekenaar van alle huizen van de MiniMuzikantjes, de landkaart van Muziek Land en meer van haar tekeningen zijn binnenkort te zien in het kinderboek van de MiniMuzikantjes. 
  De liedjes van de de cd zijn geschreven en gezongen door Jennie de Weerd. In 2012 zijn door de oude bandleden (Ido en Anno) van Jennie de Weerd de eerste ideeën uitgewerkt, bedacht en ook opgenomen. Sinds 2018 heeft Reina Rodina van der Meer alle nummers opnieuw ingespeeld en geproduceerd. Met als uitzondering het danslied van Fien, deze is geproduceerd door Peter van der Zwaag. 
  De verhalen van het kinderboek zijn bedacht door Jennie de Weerd en Melanie van de Vreede en geschreven door Melanie. Melanie heeft een fantastische schrijfstijl en kan vanwege haar vele vlieguren als leerkracht in het onderwijs zich goed inleven in de kinderen.