Boeken van de MiniMuzikantjes

Leuke boeken voor thuis, voor het slapen gaan, om in te kleuren, of om samen mee te zingen en te dansen met de liedjes. Al onze boeken zijn gebasseerd op onderzoek en pedagogisch verantwoord. We gebruiken de boeken tijdens coachingssessies, therapiesessies en de Lekker In Mijn vel training om kinderen te helpen, weerbaar te maken en om problemen op een latere leeftijd te voorkomen.

Jennie en de MiniMuzikantjes
Kinderboek omslag

Het kinderboek

De MiniMuzikantjes en het Emotiefestijn

Het kinderboek “De MiniMuzikantjes en het Emotiefestijn” neemt je mee met de vriendjes Fien, Belle, Feetje, Bembem en Fretje. naar Muziekland, het land waar de MiniMuzikantjes wonen. Ze zijn gevraagd om een optreden te verzorgen voor het Emotiefestijn. Terwijl ze druk aan het oefenen zijn, komen er heel wat emoties bij kijken.

Het boek bestaat uit 5 verhaaltjes die los van elkaar te lezen zijn en ook uiteindelijk 1 geheel vormen.

  • Fien is verdrietig
  • Bembem is enthousiast
  • Fretje is boos
  • Belle is bang
  • Feetje op het emotiefestijn
Ga naar de webshop

Wat anderen zeggen

Maret

Maret

Het boek over de Minimuzikantjes is een fantastisch boek over emoties in kindertaal. Het is een mooie manier om via de verschillende karakters met je kind over emoties te praten.

Mijn zoontje van 2,5 herkent de emoties bij zichzelf en bij zijn zusje en zegt; Evi is verdrietig, net als Fien. En door het met hem te hebben over Belle, het karaktertje dat soms bang is, maakt dat bang zijn niet iets groots en engs van hem alleen is. Andere mensen en kindjes hebben dit ook wel eens, en het gaat ook over.

Emoties zijn universeel maar het gesprek erover is soms even zoeken. Een prachtige manier is het dus om door samen dit boek te lezen, alle emoties bespreekbaar en behapbaar te maken voor kindjes.

Ook vriendschap is een thema in dit boek wat weer voor leuke gesprekken zorgt; want wanneer is iemand je vriendje? Kortom, een boek wat wij thuis graag lezen en ook zeker graag cadeau doen!

Oma Mineke

Mineke. Oma van Lyev van 6 en Gavri van 4

Mijn kleinkindjes van 4 en 6 jaar vinden de MiniMuzikkantjes erg leuk. Ze leren door de verhalen dat alle emoties er mogen zijn. Ze worden zich bewust van de verschillende emoties.

In de auto willen de kinderen dat Oma de CD aanzetten. Het Emotiefestijnlied wordt uit volle borst meegezongen. En Oma Mineke zingt ook mee.

Tirza en Scott

Tirza moeder van Scott 3.5 jaar

Het boek emotiefestijn wordt hier thuis graag gelezen! De karakters die ieder hun eigen weg met leermomenten hebben naar het optreden, zijn herkenbaar. De ene periode wil mijn zoontje steeds maar weer over Bembem lezen en napraten, de andere periode graag over Fien.

Echt een fantastisch boek om samen met je kind te leren over dat iedereen uniek is en zijn eigen kwaliteiten heeft!

Het kleurboek

Het Emotiefestijn Kleurboek staat boordevol kleurplaten van de MiniMuzikantjes. Pak snel je kleurpotloden en geef de MiniMuzikantjes kleur!

Ga naar de webshop

kleurboek omslag
Het Emotiefestijn-pakket

Leuk om cadeau te geven, en te krijgen

Helemaal de wereld van de MiniMuzikantjes induiken? Dat kan met het Emotiefestijn-pakket. Daarin vind je het kinderboek, de cd en het kleurboek!

Ga naar de webshop